Sup deska
Novice

Najdražji kos SUP opreme

SUP oprema je lahko draga, predvsem pa se stroškom ne bomo mogli izogniti pri nakupu deske, ki velja za najdražji kos v kompletu. Izbiri tega elementa se torej splača posvetiti veliko pozornosti – pa ne le zaradi stroškov, temveč tudi zato, ker SUP deska v največji meri vpliva na končno zadovoljstvo uporabnika.

Deske so na voljo v zelo različnih izvedbah, čeprav bi si mogoče sprva mislili, da so si vse precej podobne. V resnici lahko odkrijemo znatne razlike, ki močno vplivajo na izkušnjo pri uporabi, seveda pa tudi na ceno. Najcenejša napihljiva SUP deska ima predvsem to prednost, da ne zahteva visoke finančne investicije – stane morda kakšnih 200 evrov, kar je ugodno tudi za tiste, ki ne nameravajo zapravljati za tovrstno opremo. Druga skrajnost cenovnega spektra pa je praktično neomejena, saj poznamo tudi vrste desk, ki so izjemno drage. Za tak sup cena hitro preseže tisočaka, pravzaprav dražji modeli stanejo več tisoč evrov. Ni nujno, da to pomeni tudi boljše zadovoljstvo pri uporabi, še posebej ne za uporabnike, ki se na opremo ne spoznajo tako dobro – cenejša začetniška deska bo verjetno boljša izbira v tem primeru.

Za SUP cena v veliki meri sestoji prav iz cene deske, zato se lahko običajno pri nakupu kompleta orientiramo prav po tem. Ceno deske in kompleta pravzaprav pogosto kar enačimo, preostalo opremo pa vključimo kot dodatek, ki nima lastne cene. A pomembno je, da tudi v tem primeru upoštevamo vse kose v kompletu – SUP deska bo morda namreč bistveno cenejša in tudi manj kvalitetna, če se orientiramo le glede na ceno kompleta. Upoštevajmo tudi druge komponente, saj je za SUP cena sestavljena iz vseh stroškov. Dobro veslo je lahko prav tako precej drago, enako velja za drugo nujno in manj nujno opremo. Glede na cene se splača izbrati premišljeno.