Novice

Gurtne za povezovanje predmetov

Pri prevozu različnih predmetov nam zelo prav pridejo Gurtne. Gurtne omogočajo, da je predmet pritrjen na primerno mesto in da se pri prevozu ne premika iz ene lokacije na drugo. Veliko prevoznikov se poslužuje uporabi gurten saj samo tako lahko sagotovijo varen prevoz predmetov iz ene lokacije na drugo.

Se pa pogosto tudi zgodi, da ljudje pozabimo ob prevozu tovora, da bi med samim prevozom lahko prišlo do poškodbe predmetov in takrat gurtne ostanejo najpogosteje v naši garaži. Ob neuporabi gurten je lahko škoda tovora lahko velika, zato vam priporočamo, da ob vsakem prevozu tovora sabo le vzamete gurtne in na mestu ocenite ali same gurtne potrebujete.

Gurtne ali povezovalni trakovi so izdelani iz vlaknenih materialov, ki so fleksibilni, a istočasno zaradi tkanih niti obdržijo trdnost. Poznamo različne povezovalne trakove, ki zagotavljajo povezovanje različno težkih materialov. Povezovalne trakove po obremenitvah ločimo po barvah. Je pa na vsakem traku tudi napisano kakšno obremenitev prenese, da med prevozom ne pride do presenečenja.

V kolikor na poveovalnih trakovih opazimo poškodbo oz. da le ta ni več v vrhunskem stanju priporočamo, da povezovalni trak testirate preden bi prišlo do nepotrebne poškodbe tretjih predmetov. Ob samem poku trak s določeno silo prileti in je biti pri tem zelo pazljiv, da ne pride do same poškodbe ljudi na drugi strani. Pri strganem traku bodite pozorni, da le ta nima poškodbe na šivanem delu, ker je tam največja možnost, da se bo trak strgal tam do konca.

V kakšne namene lahko uporabimo sam trak po strganosti. Trak pride prav za zaprtje določenga prostora. Je pa odvisno koliko traku nam ostane. Če se je ta strgal po polovici je smiselno, da trak zavržemo in kupimo novega. Drugače pa je trak primeren za manjša bremena saj je v osnovi bil namenjen vissokim bremenom. Ne uporabljajte poškodovanih trakov za prevoz vozil saj lahko pride do še večje poškodbe vozila v kolikor se trak strga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *